Werkwijze en verzorging bij harttransplantatie

Het principe van haartransplantatie is het verplaatsen van haren van de achterzijde en zijkanten van het hoofd naar een plek waar het leeg is.

Dit kan via een FUT (hechtingen, napijn, streepvormig litteken) of een FUE (grafts individueel en verspreid weggenomen uit het donorgebied, geen hechtingen, napijn minder dan bij FUT). De gespecialiseerde artsen van Haarwerken Smedts gebruiken meestal de FUE-variant.

Voor een behandeling wordt u verdoofd. Dit is te vergelijken met de (kleine) injecties bij de tandarts. U krijgt geen medicijnen die het reactievermogen beïnvloeden. U kan dus in principe zelf terugrijden. U kan ook iemand meenemen die bij ons de dag kan doorbrengen.

Na afloop van de behandeling krijgt u instructies mee.

Als het haar lang genoeg is, kunnen we het oogstgebied van de FUE bedekken. Als het haar kort is of de hoeveelheid te oogsten grafts te groot om zogenaamd "haarsparend" te behandelen, dan kan het haar worden geschoren. Dit gebeurt altijd in overleg met de patiënt.

Als de huid genezen is, kan u alles weer doen met uw haren zoals u gewoon was (wax, gel, shampoo, kleuren).

Eén graft bevat 1- 4 haren. Dit is afhankelijk van o.a. de dikte en de diameter van de haren en de huid. De nieuw ingezette haren beginnen te groeien na 2 tot 5 maanden afhankelijk van het persoonlijk profiel.

Pas na 10 à 12 maanden doen wij de controle van het resultaat. Pas dan kan besloten worden of er een vervolgbehandeling nodig is en hoe groot deze zal zijn. Deze behandeling wordt opnieuw berekend.

Wanneer er in het verleden FUT's zijn geweest, kan er vaak wel een aanvullende FUE plaatsvinden.

Maak steeds een afspraak: stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 03 888 00 94